mandag 7. mars 2011

Skredlære.

Søndag gikk vi rett opp i en liten li der vi gravde ut et området på 25 x 30 m slik at det så litt ut som et skred området.
 

Så delte vi gruppa i 2, der den ene delen skulle lage en case om til en skredsituasjon. Vi lagde i mellomtiden en ssnø kiste der vi skulle bli begravd i snø for å se hvordan det var å bli begravet i et skred.




 Simon som blir begravd først.

Til slutt var han helt borte, bare 15 - 30 cm med snø var nok til at vi faktisk ikke kunne høre hverandre i det hele tatt.
















Her prøvde vi å stikke med søkestengene for å finne ut av hvordan det skullle føles å treffe et menneske.

Da de andre var ferdig skulle vi bort og gjennomføre et søk. Det var veldig god trening i forhold til en reel situasjon med tanke på å organisere gruppa og fremgangsmåte. Vi klarte å finne begge sekkene etter 11 min, som er innenfor den kritiske tiden.

Siden vi var først ut, valgte vi å gi de andre en ekstra utfordring, som var andreas. han skulle være en familie far som manglet sin kone og sønn. som dere kan se på filmen spilte han rollen bra, og detviste at det er mange ting som gjør at det blir vanskelig og distaherende.

 Her holder vi på grave ned Andreas.















Er ikke bare å gjøre jobben alltid...


Vi hadde to caser til etterpå og sørget for at alle fikk prøvd å bli begravd, og helt til slutt prøvde vi å lage en båre i tilfelle vi måtte frakte en skadet ut av et ulendt terrreng.



 Fjellduken er ganske kjekkk til mye rart på fjellet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar