mandag 8. november 2010

Roadtrip

Da vi var ferdige med undervisningen og modulet på Island var det noen som reiste hjem direkte mens vi andre ble satt av i Reykjavik. Jeg og 3 andre hadde bestemt oss for å leie en bil, vi hadde fått låne telt av læreren. Vi leide bilen på søndag og skulle levere den mandags natt. Flyet gikk kl 7 på tirs morgen.


Vi hadde bestemt oss for å leie en Suzuki Grand Vitara, det går ikke an å ha bil på Island som ikke er 4wd. Vi tenkte også at den skulle være romslig nok i massevis. vi hadde tross alt ganske mye bagasje. Det var den ikke, som man kan se på bilde er det så vidt plass til bagasjen etter at vi fylte setet i midten.

Det var digg å ha sin egen bil, vi kunne endelig gjøre som vi ville å stoppe hvor vi ville. Vi valgte å kjøre mot sør å se hva vi kunne finne. Søndag skulle vi bare slappe av å se hva vi kunne finne, det eneste som gjalt var å sove så nærme så mulig Ejafjallajøkul som vi skulle opp på mandag. Mens vi kjørte så vi 2 store fosser og et krater, som vi stoppet ved og vi var på Vik, Islands sørligste punkt.  Dette krateret var ikke så stort, men det var kult å få se et.





 Her fant vi en vakker foss som var rett ved veien, det var kult å bare kunne kjøre bort å se og stikke akkurat når vi hadde sett nok.

 Den neste fossen vi stoppet ved var Skogarfoss, den er 62 m høy. Det var denn fossen vi skulle følge dagen etterpå for å prøve å finne krateret etter den nye vulkanen.

 Det gikk an å gå opp å stå på en hylle som gikk ut over fossen.


Alle bilder kan forstørres!!!!














 Før vi tok kvelden reiste vi ut til Vik, bare for å ha vært der, men det var ganske fint, tross det dårlige været.


Vi avsluttet dagen ved å sette opp teltet 100 meter fra Skogarfoss, den siste av dem vi å så på. Der regnet det ikke og vi håpet på at det forble slik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar