torsdag 13. januar 2011

Intro til Stocholm

 Vi skal være her i Stockholm i 2 uker og fokuset på denne turen er å kjøre ”långferdskriskor”. Det blir spennende, det er noe helt annet enn hockey skøyter. Vi skal bo på Hellasgården, et slags en form for vandrehjem med badstue, treningsrom og sentralt i forhold til skiløyper og skøyte is. Vi har fått låne med oss hjem ski og skøyter til å ha på kveldene.

Vi bor 3 og 3 i små hyggelige hytter.

Det er sinnsykt digg med badstue, den er stor nok til 20 personer og det er mange fra område rundt som benytter seg av anlegget. På baksiden er det 20 m ned til en innsjø, den er isbelagt men det er litt åpent vann rundt brygga. Vi har hittil(de 4 første dagene) badet 3 dager. Det er kaldt, men jeg skjønner at folk isbader, det er veldig deilig når vi kan gå inn i badstua etterpå. Men de gamle rutinerte gubbene ler litt av hvor pinglete vi er, både til å bade og til å sitte i badstua.


Men det er litt synd med forholdene, for denne vinteren her er en håpløs vinter for skøyter. Før isen fikk lagt seg ordentlig kom snøen. Så for det første er all isen ujevn pga snøen som har smeltet ovenpå og for det andre er de redde for å måke isen siden ikke er så tykk. Snøen som ligger på isolerer for kulda. Dette gjør at det er usikkert hvor mye vi får vært på skøyter og vi får helt sikkert ikke gått på sånn speilblank is som er ideelt. Men vi skal nok gjøre det beste ut av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar