onsdag 27. oktober 2010

Kajakkturen.

 



Gruppen ble delt i tre, 2 kajakkgrupper og en smakkejollegruppe. Vi var 8 stk i min kajakkgruppe. Første dag på kajakktur tok vi det rolig, vi pakket sakene og pakket det i kajakkene og innen det var ferdig var det alt tid for lunsj. Så vi spiste lunsjen på land før vi dro ut. Vi skulle jo tross alt ”bare” padle 10 km… Det viste seg å være ganske mye lenger enn vi trodde. Vi hadde alle havkajakker uten styreror for at det skulle være mest mulig lærerikt, noe som resulterte i mange kajakker som ufrivillig dreide på forskjellige måter med vind og sjø. Men vi kom frem etter en 5 timers padletur. Da vi kom frem hadde vi en liten times trening med ruller og redninger før vi dro oss opp mot leirplassen.








 Leirplassen lå ca 50 meter inn fra stranden i en liten åpning med ferdig gapahuk og bålplass. Denne kvelden valgte vi å spise poteter og grønnsaker stekt i folie, bearnaise saus og sist men ikke minst en kjempe biff over bålet. Det var helt rått!!! Resten av kvelden satt vi rundt bålet å pratet og koste oss med en kjempe fin solnedgang.
Dagen etter bare det videre med kurs for sommerhuset til Birgitte. Det var ca 15 km padletur. Vannet var helt stille den dagen, veldig deilig. Vi nød utsikten og situasjonen mens vi padlet ut. Noen sang og andre padlet i egne tanker. Vi hadde matpause etter 3 timers tid før vi padlet ut igjen. På denne etappen lagde vi en 7 – 8 km krysning, det var deilig å ligge midt ute på fjorden med stille hav på alle kanter. Men det var også kjedelig fordi det tok en evighet. Det eneste positive var at vi fant smakkejollene som egentlig var på vei motsatt vei, men de lå midt ute på fjorden uten å komme noe som helst vei. Da vi kom frem begynte det å regne så vi fikk hastverk med å sette opp lavoen. Så vi lagde mat, en liten evaluering av dagen, så var det soveposen











Dagen neste dagen padlet vi et lite stykke før vi splittet opp. Det var noen som ville padle til neste by, mens andre ville prøve å se om det gikk an å få tak i noe til middag. Jeg ble igjen for å fiske, noe som ikke var spesielt vellykket, vi fikk bare gress og litt mer gress. Så Simon og jeg som fisket gikk over til å hjelpe til med å fange strandreker. Faktisk litt spesielt å tenke på at vi skulle spise dem etterpå. Etter hvert kom de andre tilbake fra byen så vi stakk tilbake gjennom en liten snarvei kanal etter å plukket noen blåskjell. Tilbake på stranden nedenfor sommerhuset der vi hadde lavoen begynte vi å med forberedelsene til maten. Noen tok blåskjell, andre tok bål og andre forskjellige ting. Det blei et måltid som varte i 5 timer, alt laget på bål, reker til forrett, blåskjell i hvitløksaus til forrett nr 2 og chili cin carne til hovedrett. Desserten ble marsmellows på vårt store, fantastiske bål. Det var en fantastisk kveld der vi satt på stranden rundt bålet og nøt solnedgangen. Vi prøvde å sove nede på stranden den kvelden, men det blei litt kaldt med soveposen som hadde en comfortsone på 23 grader.

Dagen etter var det videre til siste overnatting, på veien fant vi en fin steinstrand i solen. Der var det litt for komfortabelt så vi sovet bort litt. Vi kom til slutt frem til et sted vi syntes så fint ut, der skjedde det ikke så mye annet enn at vi satt rundt bålet nok en gang. Vi ble hentet dagen etter å kjørt tilbake og videre til neste destinasjon. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar