torsdag 28. oktober 2010

Vandretur 3 og opphold i Reykjavik

Dag 3 er var en viktig dag når man ser på det i ettertid. Vi våknet opp til regner og mer regn, i tilegg hadde vi enda mer vind, det er enkelt og greit en kombinasjon som knekker det meste av regntøy og skallbekledning. Det var selvfølgelig også dårlig sikt noe som gjør at vi forflyttet oss utrolig seint siden vi nå var en gruppe på 30 pers som gikk sammen. Men dagen hadde også sine lyspunkter for vi skulle bli hentet med buss når vi kom frem og kjørt til Reykjavik der vi skulle overnatte i to dager, få tørket klær og slappet av litt fra det intensive programmet. Men turen viste
seg også å by på andre kule ting.


 På veien kom vi til en liten foss som det gikk an å gå inn under. det var litt gøy. det var ikke lenge vi var der men det var en liten opptur på energien.
 
 Her kan man se hvor lite det er å se :-P vi gikk bare i tåke og regn hele dagen, så det var mange som var ganske langt nede. Vi måtte også spise mens vi gikk fordi det var for kaldt.

 Så begynte vi å komme til de geotermiske områdene der det kom varm damp opp fra bakken som her, og lenger nede i dalen kom vi til en bekk som var 38 grader varm på tross av alt nedbøren som hadde kommet.

 (Alle bildene kan ses som større om man klikker på dem)
 etter at vi hadde liggi der en stund prøvde vi å løpe oppover bekken for å se om vi kunne finne noe et sted der det var varmere.
 det her er der det varme vannet kommer opp å renner ut i bekken, å ja det var varmt. det kan jeg skrive under på, for dumme herr Vinje blei litt ivrig så han satte foten rett uti for å komme til bekken bak, men han snudde fort.
 det blei noen ganske flotte formasjoner utav mineralene som var i vannet som kom opp.











Etter at vi hadde badet en stund gikk vi den siste timen ned til der bussen skulle hente oss i de våte og kalde klærne våre som hadde ligget i regnet mens vi badet. Den skulle kjøre oss til et speiderhus vi skulle bo i to netter mens vi var i Reykjavik. Da bussen hadde fått oss trygt men kalde til Reykjavik la vi fra oss ting og hang opp det viktigste fort, for så å gå ut i bussen igjen som kjørte oss ned til et svømmeanlegg. Det var kjempestort og alt var selvfølgelig utendørs. Bassenget var 50 m, et enda større til folk som bare ville leke, stor sklie og det var 5 varme bad, et stort som kunne romme ca 50 pers og 4 mindre der det varmeste var 44 grader varmt, og det er varmt!!! Alt kostet 15 kr per pers. Det var godt å få varmen i kroppen igjen etter å ha vært kall så lenge. Etter det var det å få i seg litt mat og bare slappe av å komme seg ned på jorden igjen, mens noen valgte å dra ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar